Zaterdag 12 januari 2019: een vrouwendag voor alle christenvrouwen uit Almelo

Wat is het fijn om elkaar als christenvrouwen te ontmoeten en te bemoedigen! Dit gebeurt vaak in de christelijke boekwinkel Boek en Hart in Almelo en dit is ook de belangrijkste reden dat wij als vrijwilligers vanuit de winkel een vrouwendag voor alle christenvrouwen uit Almelo organiseren.

Deze dag vindt plaats op DV zaterdag 12 januari a.s. in de gereformeerde kerk aan de Bellavistastraat 26 in Almelo. Vanaf 10.00 uur staan de koffie en thee klaar en om 10.30 uur start het programma. Tjitske Meijer zal deze ochtend spreken over de eigenwaarde en over het zelfbeeld van ons als vrouwen.

Na een lekkere lunch begint het middagprogramma dat vol afwisseling is. Om 15.30 uur zal het christelijk cabaret duo Nan & Eer optreden. Tijdens de voorstelling ‘vooruit, VOORUIT’ word je meegenomen in het leven van Eer en Nan. Twee sprankelende jonge meiden die vol verwachting en grote dromen het leven ingaan.
Eenmaal gesetteld komen ze al gauw in het drukke leven van gezin-werk-kerk, waarbij verwachtingen en verantwoordelijkheden een grote rol spelen. Het leven wordt al gauw gekenmerkt door irrationele gedachten, absurde hersenspinsels en debiele levensmotto’s. Hierdoor heerst er continue angst, paniek, moedeloosheid en verslagenheid. Ze gaan het gevecht aan waarbij loslaten en overgave aan God, de sleutels zijn om te gaan durven leven en er ook nog van te genieten! Stapje voor stapje komen ze vooruit.

Eer (1981) en Nan(1980) zijn beide getrouwd en moeder, maar bovenal vriendinnen. ‘Al vanuit onze tienerjaren delen we eenzelfde passie; het schrijven en spelen van theaterstukken. Na jaren is het moment aangebroken dat we deze passie weer hebben opgepakt’, vertelt Eer. ‘Ons doel is om op een humoristische wijze, levensvragen te verwerken in theaterstukken om zo moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Ook willen we vrouwen bemoedigen en aanmoedigen om weer zicht te krijgen op het mooie leven wat God voor ons bedoeld heeft. En hoe we in Zijn liefde en vrijheid mogen leven’.
Rond 17.00 uur zal de vrouwendag afgelopen zijn.

De kosten voor deze dag zijn € 15,00. Als u alleen het cabaretprogramma mee wilt maken, betaalt u € 7,50. Aanmelding is verplicht via info@boekenhart.nl of via onderstaande telefoonnummers. U mag zich ook in de winkel (Holtjesstraat 30) opgeven. Vermeld u bij aanmelding uw naam, adres, telefoonnummer en mailadres. Na aanmelding ontvangt u meer informatie. Als u nog vragen hebt, bel of mail ons gerust.

We hopen op een gezellige dag vol ontmoeting, gezelligheid, diepgang, een lach en een traan!

Heel graag tot ziens!
Nathalie Ormel, 06-46192331
Henrike Pool, 06-44090991